méregtelenítés vízzel
Egészség

Méregtelenítés vízzel

Nincs új a nap alatt – még a böjtölés, méregtelenítés kapcsán sem. Az emberiség, de  még az állatvilág is arra használja a böjtöt, hogy megtisztítsa a szervezetét a felhalmozódott méreganyagoktól.

A kutya és macska pl. ilyenkor csak némi füvet rágcsál és vizet iszik. Ugyanígy megy ez az emberiség történelmében már évezredek óta: böjtölünk, hogy megtisztítsuk a testet és az elmét is.

Tele gyomorral nem lehet meditálni, tudták ezt a régi bölcsek és a mai keleti világ is. A nyugati civilizáció azonban csak most kezdte újra felfedezni ezt a remek módszert, mert hedonista életszemléletében bizony sokáig elfelejtette.

Vízzel is tudunk böjtölni

Nem csak különböző léböjtöket lehet tehát csinálni, de egyszerűen vízzel is tudunk böjtölni. Mielőtt belekezdenénk ennek ismertetésébe, fontos leírni, hogy ennek kivitelezését orvossal illetve szakértővel végezzük, főleg ha egy napnál tovább tart. A léböjt kúrák is megterhelők a szervezetre, de a tiszta víz méregtelenítés még inkább, tehát ne a saját szakállunkra, egyedül csináljuk.

Először is, készítsünk ehhez való vizet. Nagyon egyszerű az elkészítése: egy edényt töltsünk meg félig jéggel, tegyünk bele gyümölcsöt és egy kis fahéjt, majd engedjük fel vízzel. Bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni. Az ajánlott mennyiség pedig: 0,0033 ml víz testtömegkilónként.

Ne feledjük a tanácsot: 16-72 óránál semmiképpen se legyen hosszabb a böjt, és 4 hétnél sűrűbben ne ismételjük meg, valamint a böjtre való felkészülést se hanyagoljuk el! Mielőtt elkezdjük, mindenképpen forduljunk szakemberhez, nehogy valami baj történjen.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük