Érdekességek

Bécsben tovább pörög az szórakoztatóipar

Bécs az egyik legjobb helyen lévő európai főváros, hiszen könnyen és gyorsan elérhető Pozsonyból, Berlinből, Budapestről de akár Zürichből is. De még az angoloknak sincs messze, hiszen a fapados repülők térnyerésével igencsak összementek a távolságok.

Az osztrák főváros pedig az állandó pezsgésével, rendezvényivel, kulturális lehetőségeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy tele legyen turistákkal. A koronavírus ezt a pezsgést vetette vissza, hiszen többek között az osztrák állam és a bécsi városvezetés is hosszabb időre bezáratta a vendéglátóhelyeket a pandémia során. Természetesen a vállalkozók nem maradtak teljesen magukra, és állami és tartományi támogatást is kaptak, de azért jelentős veszteségeket kellett elkönyvelniük.

Több, híres hely húzta le végleg a rolót, de ezt sokan a piac tisztulásának tudták be. Az első turisták hamarosan újra visszatérnek, és Bécsben várhatóan tovább pörög a szórakoztatóipar.

Milyen helyeket érdemes felkeresni?

Bécs felfedezésében nagy segítségünkre lehetnek az olyan magazinok, melyek Bécs éjszakai életével foglalkoznak. Ezeket olvasva megismerhetjük a legújabb híreket, megtudhatjuk, melyek a legjobb helyek és elkerülhetjük a csapdahelyezeteket.

Bécsben sokáig ismert volt a taxi scam, amikor is leleményes taxisok olyan éjszakai szórakozóhelyekbe vitték a gyanútlan turistákat, ahol már a belépés miatt is nagyobb összeget kellett utóleg kifizetniük. Az igénybe vett alkoholos italok és szolgáltatások pedig túl voltak árazva, szerencsére a bécsi taxi scam és a mögötte lévő szórakozóhely is eltűnk a pandémia miatt.

Az olyan nagyobb helyek, mint a Maxim Wien, a Goldentime vagy a Fun Palast kisebb gárdával, de kihúzta a legrosszabb időket, és már aktívan szervezik a tavaszi évadot. Rájuk is vonatkoztak a vendéglátóhelyeket érintő kötelező bezárások, emiatt sok ott dolgozó külföldi hazatért a saját országába.

A megkérdezett bécsiek többsége azonban bizakodó, az omikron változattal úgy tűnik, hogy megszerezhető a nyájimmunitás, az oltások pedig segítenek leküzdeni a koronavírus legdurvább hatásait.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük