egészséges ételek
Érdekességek

Az egészséges életmód

Az egészséges életmódról sokat hallani, különösen mostanában, hogy  pandémia sújtotta világban élünk. Mindig is fontos volt, hogy mindent megtegyünk az egészségünkért de most különösen az. Az egészség megőrzésében néhány lényeges dolgot kell kiemelni.

Fontos a rendszeres testmozgás

Az egyik a rendszeres testmozgás: erről sosem lehet eleget beszélni. a testmozgást természetesen mindig az aktuális fizikai és mentális egészségnek megfelelően kell kiválasztani. Egészen másként kell elkezdeni a mozgást ha a súlyunk megfelel az életkori és magasságbeli sajátosságoknak, és másként ha súlyfelesleggel kezdünk neki.

Ma már rengeteg szakképzett edző online videótárát lehet elérni, de arra mindig figyelni kell, ha kihagyással és súlytöbblettel kezdünk neki, ne kapkodjuk el, lassan és kis lépésekben kezdjük. Eleinte például a séta, majd gyorsgyaloglás is tökéletes.

Ugyanilyen fontos a táplálkozás

A másik lényeges tényező: a helyes táplálkozás. A szakemberek azt mondják, hogy az egészséges életmód 70%-át teszi ki, míg a mozgás csupán a 30%-ot. Amennyiben lehetséges, ne vásároljunk előre csomagolt készételeket, és próbáljunk minél több rostot fogyasztani. Ezekkel a módszerekkel nagyon sokat spórolhatunk is.

Mindezeken felül figyeljünk a megfelelő vízfogyasztásra és az alvási igényünkre. Ez utóbbi nagyon eltérő lehet személyenként. Van akinek az öt-hat óra elég, van akinek viszont legalább nyolc óra alvásra van szüksége. Akkor borulhat fel a szervezet egyensúlya, ha lényegesen eltér az alvás mennyisége attól, amire szükségünk van. És természetesen, bár ezt igazán nehéz betartani: de kerüljük a stresszt.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük