vakondtúrás
Tech

Vakondháló – tényleg ez a vakondok elleni védelem egyetlen megoldása?

Amennyiben kisvárosban vagy külvárosban élünk, a vakondok ritkán okoznak problémát a pázsiton. Vidéken azonban ők lehetnek a legrosszabb ellenségek: ritkán látjuk őket, de tudjuk, mikor vannak jelen, hiszen mindig hagynak vakondtúrást maguk után.

Az igazság az, hogy nem könnyű megszabadulni a vakondoktól. Rengeteg cikk található az interneten, amelyek megmondják, hogyan lehet megválni tőlük. Egyes módszerek közé tartozik a csapdázás, mérgezés, füstölés, házi gyógymódok, ricinusolaj használata – ez a lista végtelen.

Egyes ötletek bizonyos helyzetekben működnek, máskor nem, néhány pedig teljesen eltér a valóságtól. Arról azonban kevesebbet beszélnek, hogy a vakondok előre megépített alagútrendszert hagynak maguk után, amin keresztül bármikor visszatérhetnek.

Tehát hogyan lehet megszabadulni a vakondoktól? Íme három módszer, ami mindenképp beválik, legfőképp kombinálva alkalmazva.

Vakondháló

A vakondháló megelőzésképpen védi a pázsitot a vakondok ellen. Egy olyan nagy teherbírású, finomhálós gát, amelyen a vakondok nem tudnak áthatolni.

A vakondhálót új gyep fektetésekor vagy vetésekor szerelik fel, hogy a vakondokat állatbarát módon távol tartsák. Így ez a megoldás megakadályozza, hogy a vakondok a gyep felületére kerüljenek.

Vakondcsapda

A vakondok is élőlények, sokszor kárt okoznak, de sajnáljuk őket megölni. Néha viszont sajnos nincs más megoldás. Ezért érdemesebb minőségi vakondcsapdát szerezni, hiszen az olcsó csapdákból egyrészt megszöknek, másrészt a bennük található gyenge rugók szükségtelen sérüléseket és szenvedést okozhatnak az állatoknak.

A jó minőségű csapda azonnal elpusztítja az állatokat, mindenféle szenvedés nélkül.

Zaj és rezgés

A vakondok szeretnek csendben élni. A fűnyíró zaja és rezgése, különösen a fűnyírón való utazás elkergeti a őket.

A probléma azonban az, hogy nagyon rendszeresen kell csinálni, hogy észrevehető változást hozzon. Egy másik alternatíva a napelemes vakondriasztók felszerelése, melyek ha állatot észlelnek, zajt keltenek.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük