pénzes doboz
Tech

Tényleg olyan könnyű pénzt keresni az interneten?

Az OnlyFans egy olyan 2016-ban létrejött platform, ami lehetővé teszi a tartalomgyártóknak a pénzkeresést. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint az elsőre hallatszik.

De mi is valójában ez az oldal, és hogyan is működik pontosan?

Az OnlyFans alapvetően nem cenzúráz

Ez egy ingyenesen regisztrálható oldal, ami eléggé különbözik a többi használatban lévő társától, ahol ingyenesen láthatjuk a kreátorok kontentjeit, mint például az Instagram vagy a TikTok.

Az OnlyFans egy olyan feliratkozás alapú platform, ahol fizetnünk kell azért, hogy hozzájuthassunk a kedvenc exkluzív képeiért és videóiért, ami után máris élvezhető az összes tartalma.

Mivel ennek a londoni központú vállalatnak az alodlalai majdnem, hogy cenzúra mentesek, igen gyorsan az erotikus tartalmak gyűjtőhelyévé vált.

Tévedés lenne teljesen kijelenteni a fent említett sorokat, mivel a felhasználók ingyenesen megtekinthető tartalmakat is megosztanak egy kis kedvcsinálónak, ami által a kíváncsi néző máris pénzt fog költeni a fizetős tartalmakra. Összefoglalva: ez egy ügyes marketingfogás, aminek a hasznát mindkét fél élvezheti.

Ez az igen csak híres platform, mára már 130 millió felhasználóval rendelkezik 2022-ben, megduplázva a tavalyi bevételét, 2,5 milliárd dollárnyi bevételre tett szert, amelyek elég szép számok, viszont nehezen találnak befektetőket az erotikus tartalmak miatt.

Az a magyar OnlyFans tartalom ma már egy könnyű pénzkereseti lehetőség lett, legalább is elviekben, mely elterjedt az influencerek közösségében. De igen csak gyakori a bevállalósabbak körében, akik itt akarják megmutatni magukat, illetve hírnévre szert tenni, de főként jó pénzt keresni.

A sikerhez azonban itt is munka kell. Ma már sokszor halljuk azt, hogy a social media platformok könnyű pénzkereseti lehetőségek, ami egyes szempontok szerint így is van. De, mint mindenbe, ebbe is kell fektetni időt és energiát, foglalkozni kell vele ahhoz, hogy hozza az elvárt követőszámot és pénzt.

Ehhez igazából csak egy ingyenes regisztrációra, majd tartalmakra van szükség, amiket a saját social media platformjainkon reklámozhatunk és innen már minden csak a követőkön múlik.

A követő gyűjtés nem egyszerű dolog, ha nem rendelkezünk a regisztrálás pillanatában a többi platformokon több ezer követővel. Ha ez így van, akkor a nulláról kell felépíteni az oldalt, ami által lehetséges, hogy hónapokig csak ingyenesen nézhető tartalmakat tudunk megosztani, előfizetés nélkül. Ebből pedig nem lesz bevétel egy jó darabig.