Érdekességek

Milyen a tökéletes céges rendezvény?

A céges rendezvények a munkavállalók és munkáltatók számára egyaránt fontos események. Az ilyen különleges alkalmak lehetőséget kínálnak arra, hogy a munkatársak jobban megismerjék egymást, a vállalat pedig új üzleti partnereket szerezzen vagy a már meglévő kapcsolatokat erősíthesse.

Milyen ajándék illik a céges rendezvényekre?

A céges rendezvények elengedhetetlen kellékei az ajándékcsomagok. Ezek rendkívül változatosak lehetnek, a jellegük nagyban függ az alkalomtól. Vannak például konferenciák és szemináriumok, melyek általában formálisabb környezetben zajlanak. Ilyenkor az iparág szakértői gyűlnek össze, hogy megosszák tudásukat és tapasztalataikat. Ebben a környezetben adott ajándékcsomag meglepetéseknek is ennek megfelelően elegánsnak és reprezentatívnak kell lenniük.

Ezzel szemben a céges tréningek és műhelymunkák sokkal inkább a tanulásra és fejlődésre fókuszálnak. Az ilyen típusú rendezvények során adott ajándékok általában úgy vannak kiválasztva, hogy segítsék az ismeretek elmélyítését és a résztvevők fejlődését. Ezen kívül vannak még a céges ünnepek és bulik, melyek elsősorban a kikapcsolódásról és szórakozásról szólnak. Ilyenkor az ajándékok gyakran laza hangulatúak és vidámak.

Milyen a jó céges ajándékcsomag?

A jól összeállított ajándékcsomag bármely céges rendezvényen megállja a helyét. Az üzleti világban az ajándékoknak nem csak gesztus értékük van, de a márkaképviselet és az ügyféltapasztalat szempontjából is kritikusak. Egy céges ajándékcsomag a szép gesztus mellett egy lehetőség is a márka üzenetének közvetítésére. Az ügyfelek, partnerek és alkalmazottak értékelik az apró figyelmességeket, amelyek a cég értékeit tükrözik.

Karácsonykor a legtöbb cég ajándékcsomaggal kedveskedik az alkalmazottainak és partnereinek. De nem csak az ünnepek alkalmával van lehetőségük ajándékot adni. Fontos évfordulók, mérföldkövek is megérdemelnek egy kis figyelmességet. Az ajándék kiválasztása nem könnyű feladat. Nem árt, ha a cég vezetői a munkatársak érdeklődési körét és igényeit egyaránt ismerik. Az ajándék kiválasztása már fél siker, ugyanakkor a tökéletes megjelenésben a csomagolás is hatalmas szerepet játszik. Egy szép csomagolás szintén azt közvetíti: fontos vagy számunkra, köszönjük, hogy velünk dolgozol.

Az ajándék megtervezésekor arra is ügyelni kell, hogy a hölgyek és urak általában más-más meglepetésnek örülnek igazán. A férfiak kedvelik a különleges borokat és egyéb italokat, a nők pedig szívesen kóstolnak kézműves termékeket, például mézeket, illetve csokoládékat.

Manapság sok vállalt és cég rendez Mikulás partikat, karácsonyi bulikat az alkalmazottaknak. Általában kisorsolják, ki-kinek készít ajándékot. Ez egy érdekes és egyben nagyon nehéz feladat is, hiszen, ha olyan kollégát húz valaki, akit alig ismer, égető lehet a kérdés, mi legyen a meglepetésem?

Az ajándékcsomagok erre a problémára is számtalan megoldást kínálnak. A legjobb, hogy egy ajándékcsomagban bármi elhelyezhető, legyen szó kávéról, italról, édességekről vagy apróbb személyes tárgyakról. A lehetőségek tárháza szinte végtelen.