Divat

Egy profi barbernél tett látogatás előnyei

Mivel az arcunk egyik fő ékessége a szakállunk, így szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy az idővel minél szebb és erősebb legyen. Ebbe pedig beletartozik az, hogy egy profi barber segítségét is igénybe vesszük, aki ha négy-öt hetente ránéz a szakállunkra, akkor az nagymértékben elősegíti az egészséges növekedését, és a kívánt forma megőrzését. De amellett, hogy szépen megformázza az arcszőrzetünket, akár még további hasznos tippeket is adhat

Felhívhatja például a figyelmünket arra, hogy az arcszőrzetnek idő kell ahhoz, hogy rendesen megerősödjön, amely elengedhetetlen feltétele annak, hogy megfelelően lehessen trimmelni. Továbbá tanácsot adhat azzal kapcsolatban is, hogy milyen szakállstílusok jöhetnek szóba a mi esetünkben. Nincsen ugyanis két egyforma arcszőrzet. Van, akinek vékonyabbak a szőrszálak az arcán, de olyan férfiak is jócskán akadnak, akinek vastagabbak. Sőt, sok esetben még az arcszőrzet sűrűsége is eltér. Ezek a tényezők pedig mind nagymértékben befolyásolják azt, hogy mely szakáll stílusok is jöhetnek szóba.

A megfelelő szakállápoló kiválasztása

A növesztés időszaka alatt fontos, hogy rendszeresen használjunk különböző szakállápolási termékeket. Egy szakképzett barber pedig jóval nagyobb tudással rendelkezik velük kapcsolatban, így mindenképpen érdemes kikérni a véleményét.

Rávilágíthat arra például, hogy a rövidebb szakáll esetében sokkal szerencsésebb a fából készült fésű használata a szakállolaj elfésüléséhez, mivel könnyebben átcsúszik a szakállunkon. Vagy, hogy a hosszabb szakállhoz már ideálisabb a balzsam használata az olajénál, mivel ez a készítmény nem csupán a szőrt tartja puhán, hanem az arcszőrzet alatti bőrt is hidratálja.

A szakáll tisztítása

A hajhoz hasonlóan a szakállnak is rendszeres tisztításra van szüksége, barber pedig segíthet ehhez kifejezetten az arcszőrzetünknek megfelelő enyhe sampont és lágy kondicionálót választani. A fentebb leírtak is tökéletesen igazolják, hogy egy profi barbernél tett látogatás csakis az előnyünkre válhat. Különösen akkor, ha ezt egy olyan üzletben tesszük meg, mint amilyen a Budapest szívében található Barber World is. Ebben a szalonban ugyanis mindig családias légkör és jó hangulat vár. Az ott dolgozók szakértelmét és rutinját pedig még nem is említettük.

Barber World

Budapest, Rákóczi út 9.

+3616110878