contemporary bathroom interior with bathtub and toilet bowl
Tech

A sarokszelep fontossága

A sarokszelepnek sokkal nagyobb fontossága van, mint azt valaha is gondolnánk. Lehet, hogy még nem hallottunk róla, pedig a lakásunkban biztosan van legalább 2 darab belőle. A vizes blokkoknál található, például a mosógépnél vagy a WC tartálynál, azokon a helyeken, ahol víz van használatban.

Rengeteg fajta közül lehet választani, azonban nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű szelepet vásároljunk. Lehet, hogy nem nyúlunk hozzá gyakran, de életbevágó, hogy amikor használni kell, megfelelően zárjon és nyisson.

Nem érdemes a legolcsóbb kategóriát megvenni, hiszen akkor előfordulhat, hogy már rövid időn belül szükség lesz egy vízvezeték szerelőre a sarokszelep csere megoldásához.

Biztonsági funkció

A sarokszelep sok kellemetlenségtől menthet meg minket, ezért fontos tartozéka a vízfogyasztó szerkezeteknek. Ennek a szelepnek az a fő funkciója, hogy a segítségével el lehessen zárni vagy nyitni a vízellátást.

Ha meghibásodás történik a csapnál vagy mosógépnél, akkor elég ezt a sarokszelepet elzárni. Így például egy társasházban nem szükséges a főcsaphoz rohanni.

Belső szűrő

Vannak olyan modellek is a piacon, amelyek egy belső szűrővel vannak ellátva. Ezek segítségével a vízben lévő szennyeződések és vízkő megszűrődik, így véd a káros hatásoktól.

Természetesen nagyon fontos az ilyen modellek rendszeres karban tartása, mert ha eltömítődnek, akkor problémákat okozhatnak.

Sarokszelep beszerzése

Sarokszelepek az összes szaniterboltban vagy barkácsboltban beszerezhetők, mivel rendkívül széles választékot tartanak fenn belőlük ezek az üzletek. Arra azonban figyelni kell, hogy többféle alaptípus létezik, ezért mindig a felhasználási helynek megfelelőt kell beszereznünk.

Ha nem értünk a sarokszelepekhez, akkor a vízvezeték szerelő vállalkozások elvégzik helyettünk a beszerzés és a szerelés folyamatát is. Elég megkeresni őket az elérhetőségükön, majd elmondani, hogy pontosan mit is szeretnénk. A sarokszelep csere nem okoz problémát az ilyen szakembereknek, ezért rövid időn belül elvégzik a szerelést.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük