Érdekességek

Ötletek a kerti tárolód rendben tartására

Egy kerti tároló ház nagyszerű tárolási megoldás lehet az elhivatott kertészek vagy a pázsit szerelmesei számára. Idővel azonban számtalan oda nem illő dolog is felgyűlhet benne, ami komolyan megnehezítheti a mindennapi boldogulást.

Abban az esetben viszont, ha követed az alábbi lépéseket, megtanulhatod, hogy hogyan rendezd be ezt a helyiséget, és hogyan hozz létre könnyű hozzáférést az összes kerti eszközödhöz.

Első lépésként takarítsd ki!

A szervezett tárolóhely kialakításának első lépése annak megtisztítása. Pakolj ki belőle mindent, és rakd őket három kupacba – megtartandó, áthelyezendő és elajándékozandó cuccok.  Fontos, hogy csak akkor rakj egy elemet valamelyik halomba, ha az konkrétan odatartozik. Ha nem tudod sehová sem besorolni, akkor lehet, hogy eljött az idő megszabadulni tőle.

Miután végeztél a rendszerezéssel, söpörj ki, töröld le a polcokat, és távolítsd el a lehető legtöbb szennyeződést. Ez nem azt jelenti, hogy a kerti tároló háznak csillognia-villognia kell, de sokkal jobb lesz a végeredmény, ha egy tiszta helyiségre építkezel.

Rendezd el a szerszámokat használat szerint!

A szerszámok használat szerinti rendszerben történő tárolása fontos részét képezi a zsúfoltság megszüntetésének. Kézi és elektromos szerszámok, kertészeti kiegészítők, gyepápoló anyagok, hosszabb nyéllel rendelkező tárgyak – ez csak néhány példa a kialakítandó csoportokra.

Használj mágneses szerszámtartót!

A szabvány szerszámok és a kerti eszközök átlátható elhelyezésének egyik nagyszerű módja egy mágneses tartó használata. Csak ügyelj arra, hogy olyat válassz, amely elég erős ahhoz, hogy megtartsa a rendszerezni kívánt kellékeket!

Maximalizáld a helyet polcokkal!

Ha korlátozott hely áll rendelkezésre a kerti tároló ház belsejében, fontos kitalálni, hogyan hozhatod ki a legtöbbet minden centiméterből. Polcok felszerelésével értékes helyet szabadíthatsz fel a padlón, így a helyiség is sokkal tágasabbnak tűnik majd, mint amilyen.

Tárold a vegyszereket külön dobozokban!

A kerti tároló házakban elég gyakran előfordulnak vegyszerek is, mint például a gyomirtó vagy a peszticid spray. Ha ezeknek a potenciális veszélyforrásoknak több külön nagyobb teherbírású műanyag tárolót nevezel ki, akkor biztosíthatod, hogy egy helyen és óvva legyenek a külső hatásoktól.

Ez csupán néhány gyors és egyszerű kiegészítés, amelyekkel megszabadulhatsz a rendetlenségtől, maximalizálhatod a rendelkezésre álló helyet, és pillanatok alatt megtalálhatod, amire szükséged van.