Érdekességek

Minden, amit a babzsákról tudni érdemes

A babzsák kényelmes, funkcionális és játékos ülőalkalmatosság lehet szinte bármilyen térben. A nappalitól kezdve a gyerekszobán át a kreatív tárgyalókig mindenféle helyiséget feldob, mivel megannyi színben, formában, méretben és töltőanyaggal kapható.

Az előnyei azonban nem merülnek ki ennyiben

Elsőként azt említenénk még meg, hogy rendkívül kényelmes, ami talán az egyik legfontosabb tulajdonság egy bútordarab esetében. A benne található polisztirol gyöngyöcskéknek köszönhetően ugyanis optimálisan illeszkedni tud a használója testének vonalához. Így tökéletes lehet a derék- és hátfájdalommal küzdők számára is.

De a sokrétű használhatósága miatt is nagyszerű választásnak bizonyul. Manapság már a babzsák ugyanis többféle kivitelben is készül. Ennek köszönhetően pedig lehetőségünk van akár arra is, hogy a segítségével a szabad levegőn aludjunk.

Nem feledkezhetünk meg a strapabíróságáról sem!

A legtöbbünk a bútorválasztás során a strapabíróságot helyezi előtérbe, amelynek a babzsák tökéletesen megfelel, mivel nem hajlik el, nem vetemedik, és nem reped meg. Arról nem is beszélve, hogy igazán minőségi huzatokkal látják el, ami levehető is egyben.

Így, ha véletlenül ráborul a vörösbor, összekenjük csokival, vagy egyéb makacs folt keletkezik rajta, akkor nem kell kétségbe esnünk. Egyszerűen csak le kell húznunk róla a huzatot, és bedobni a mosógépbe.

Most, hogy már ismerjük a babzsák előnyeit, ideje néhány szót ejteni a leggyakoribb fajtáiról is!

Először is ott vannak a csepp és kagyló alakú babzsákok, amelyek megfelelő ülőbútorként funkcionálhatnak például a könyvtárakban és a kollégiumokban. Ami pedig a méretüket illeti, rendkívül széles a választék. De tapasztalatok azt mutatják, hogy az a legjobb, ha minél nagyobbat választunk belőlük.

Aztán ott vannak még a padlóbabzsákok, amelyeket elfektetve vagy az élükre állítva is használhatjuk. Szuper kényelmes helyet biztosítanak a fekvéshez, nehéz azonban belőlük felállni, így inkább a fiatalabb korosztály számára jelentenek ideális választást.

Végül pedig még a puff babzsákfoteleket említenénk, amelyek tökéletesen funkcionálnak egy kisebb alapterületű lakásban, mivel egyáltalán nem foglalnak sok helyet. Így, ha vendégek érkeznének hozzánk, akkor nem jelent majd gondot ülőhelyet biztosítani a számukra.