Divat,  Egészség

A babzsákfotel legfontosabb előnyei

A legtöbbünknek általában, amikor a babzsákfotelre gondol, akkor egy tinédzser játékkuckójának képe ugrik fel, és emiatt élből el is utasítjuk ennek a csodás bútordarabnak a használatát, pedig az előnyei tagadhatatlanok.

A babzsákfotel története

A babzsákfotel ősének, a “Sacconak” a megalkotása három kreatív olasz tervező  – Piero Gatti, Cesare Paolini, és Franco Teodoro – nevéhez fűződik, amellyel sikerült teljesen átírniuk a kényelem szabályait. Ez a modell ugyanis az amorf formájának és a benne lévő sok ezer kis gyöngynek köszönhetően tökéletesen képes idomulni a testvonalához, amely miatt a benne való ülés jót tehet a gerincnek, a hátizmoknak és a deréknak.

Azok az izmok ugyanis, amelyek általában az ülés közben munkára kényszerülnek a töltőanyag által tehermentesítve lesznek. A babzsákfotel a legyártása után rohamos gyorsasággal terjedt el az egész világon, de a hippi mozgalom során vált igazán népszerűvé. Aztán egy kis ideig háttérbe került, de manapság a dizájn szerelmesei ismét előszeretettel alkalmazzák.

A babzsákfotel előnyei

Amellett, hogy a babzsákfotel tökéletes támasztékot nyújt a gerincnek és a deréknak, az sem utolsó szempont, hogy teljes mértékben antibakteriális és antiallergén, vagyis nem telepednek meg benne a baktériumok, az atkák és még a porszemcsék sem.

A víztaszító és a hőkiegyenlítő képességét pedig még nem is említettük. Így a gyöngyök sohasem füllednek be, és képesek akár már néhány perc alatt átvenni a testünk melegét, amely szintén kellemes hatással lehet a gerincre és az izmokra. Végül pedig még azt emelnénk ki az előnyös tulajdonságai közül, hogy extra könnyű, amelynek köszönhetően bár áthelyezhető, és ha nincsen rá szükség, akkor a szekrényben is könnyedén eltárolható.

Érdemes a gyermekeink számára is beszerezni

A fentebb felsorolt előnyök miatt a gyártók felismerték annak a szükségességét, hogy a babzsákfotelt különböző méretekben kezdjék el gyártani, és így született meg a gyerekbabzsákfotel, amely pozitív hatással lehet a picúrokra. A szorongó gyermekek is képesek benne pillanatok alatt ellazulni. Főként ezért is találkozhatunk ezzel a bútordarabbal egyre több óvodában, orvosi rendelő várójában és egyéb közösségi helyszíneken.