two boys riding lime s scooter on street
Tech

Milyen problémákba ütközhetünk az elektromos rollereknél?

Az elektromos roller esetében elég sok olyan alkotóelem van, ami idővel vagy valamilyen külső, belső hatásra meghibásodhat. A problémák egy részét akár mi magunk is orvosolhatjuk, de a legtöbb esetben szükségünk van egy elektromos roller szerviz segítségére.

1. Hibás sebességváltó

Az akkumulátor mellett talán a sebességváltó meghibásodása a másik gyakori probléma az elektromos rollereknél. Egy kulcsfontosságú tartozékról van szó, hiszen ezzel gyorsíthatjuk vagy lassíthatjuk közlekedésünket, így, ha valami nem működik rendesen, akkor első lépés, hogy szétszereljük.

Keressünk szakadt vagy kilazult vezetékeket, és ha ez a probléma, akkor javítsuk ki. Majd figyelmesen szereljük össze a sebességváltót, és teszteljük.

2. Gyorsulással kapcsolatos problémák

Ha csak enyhe gyorsulással találkozunk, vagy egyáltalán nem érzékelhető a gyorsulás a sima, egyenes felületen sem, akkor valamilyen gond van rollerünkkel. Probléma lehet a fentebb említett sebességváltó, de megeshet az is, hogy az akkumulátor alacsony energiaszinten van vagy tönkre ment. Nézzük át ezeket a részeket, de ha mégsem sikerül megtalálni a probléma forrását, vigyük el a rollert egy szervizbe.

3. Hibás töltő

Általában a legtöbb töltő úgy hagyja el a gyárat, hogy kiválóan működik, de a használat során mi is kárt tehetünk bennük. A meghibásodott töltőtől pedig egyenes út vezet a tönkre ment akkumulátorhoz, hiszen elegendő, ha kissé nagyobb feszültség kerül a rendszerre.

Amennyiben bármilyen jel utal a töltő hibájára, akkor ne spróroljunk rajta, hanem rögtön cseréljük le egy jól működő darabra.

4. Gumiproblémák

A biztonságos közlekedés nem képzelhető el kiváló gumik nélkül, ez ismét egy olyan terület, amelyen nem szabad spórolni. Ha az elektromos rollerünk gumija már túl öreg, kopott vagy repedezett, akkor be kell szerezni egy új szettet, és feltetetni a rollerre.

A kedvenc elektromos roller szervizünk nem csak a szerelésben tud segíteni, hanem be tudja szerezni a megfelelő típust is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük