Érdekességek

Miért nem merülőszivattyú a búvárszivattyú?

A köznyelvben már régóta tapasztalható némi keveredés a búvárszivattyúk és a merülőszivattyúk megnevezéseinek, illetve funkcióinak tekintetében. Ezek tisztázása a vásárlások során nagyon fontos, hiszen csak így kerülhetők el a későbbi bosszankodások. Amennyiben laikusként nem vagyunk biztosak abban, milyen szivattyúra is van szükségünk, érdemes szivattyúk árusításával foglalkozó webáruházaknál érdeklődnünk.

A szakemberek segítsége rengeteg kellemetlenségtől óvhat meg minket. A legtöbb webshop csapata online és személyesen is biztosít tanácsadást a szivattyúkkal kapcsolatban.

A búvárszivattyú nem merülőszivattyú

A búvárszivattyú és a merülőszivattyú is egy-egy olyan eszköz, amelyet a használat során le kell meríteni a vízbe. A működésük közötti különbség alapja a kiszivattyúzni kívánt víz minőségében van. A búvárszivattyú ugyanis, a közvélekedéssel ellentétben nem alkalmas a szennyvíz továbbszállítására. A szennyvíz tele van olyan lebegő szennyeződésekkel, amelyek kiszivattyúzására kizárólag a merülőszivattyú lehet képes. Mivel a szennyvízszivattyúknak bírniuk kell a szennyvíz koptató hatásait, ezért fontos, hogy kopásállóak legyenek.

A búvárszivattyú a ház körül a kerti kutak vizének kiemelésére szolgál. A szivattyú felépítése nagyon egyszerű, alul egy zárt motorral rendelkezik, felül pedig maga a hidrotest található. A víz nagyon fontos a motor hűtése szempontjából, megfelelő vízmennyiség hiányában a motor könnyen leéghet.

búvárszivattyúk a szivattyú világ kínálatában
búvárszivattyúk a Szivattyú Világ webshop kínálatában

A hidrofor tartály szerepe a szivattyú védelmében

A folyamatos leállások és újraindítások jelentősen megrövidíthetik egy szivattyú élettartalmát. Bár a drágább, minőségi termékek általában nagyobb indításszámot viselnek el, ennek ellenére a szivattyút minden körülmények között célszerű kímélni.

A hidrofor tartály segít lecsökkenteni az indításszámot, így védve a szivattyút. Az ilyen tartály főleg az olyan helyzetekben nyújthat segítséget a szivattyúnak, ahol több alkalommal kell viszonylag kis mennyiségű vizet elszállítani.


A fenti cikk nem jöhetett volna létre a Szivattyú Világ webshop kategória leírásai és blogbejegyzései nélkül, melyből a szakmai részeket merítettük.

Szivattyú Világ

Cím: Etyek, Hősök tere 19, 2091

Telefonszám: 06 70 283 7646