Érdekességek

Hogyan írjuk hatékony álláshirdetést?

Arról, hogy milyen a jó álláshirdetés, sokan sokféleképp vélekednek. Ez természetesen attól is függ, hogy milyen munkakörre, milyen szektorban kínálunk munkát. Mielőtt azonban rátérnénk arra, hogy milyen is a hatékony hirdetés, nézzük meg, hogy hol is érdemes hirdetni.

Ingyenes hirdetés

A Lépés Magazin ingyenes hirdetés feladási lehetőséggel várja az ügyfeleket, ez az az oldal, ahol színes, érdekes hírekkel találkozhatunk. Érdekességek a technológia világából, utazási tippek, programajánlatok, hasznos információk családoknak. Ezeket mind megtaláljuk itt, és ez az a hely, ahol az állást kínálók és állást keresők is találkoznak. Az állás, hirdetés, munka, job kulcsszavak millió találatot eredményeznek, fontos tudni, hogy az állást keresőknek se idejük, se kedvük végigböngészni több millió találatot. Oda fognak menni, ahol egyébként is szívesen töltik az idejüket az interneten. Ilyen hely a Lépés Magazin, ingyenes hirdetési lehetőséggel.

Hatékony és világos

Az álláshirdetés akkor hatékony, ha segítségével megtaláljuk a legjobb jelentkezőt az általunk hirdetett állásra. Használjunk tehát pontos kifejezéseket, különösen az állás megnevezésekor. Ágazattól függően az egyes munkaköröknek többféle elnevezése van, ha pontosan fogalmazunk, azzal megkönnyítjük a jelöltek dolgát is. Végső soron pedig gyorsítjuk, egyszerűsítjük a toborzási és kiválasztási folyamatot.

Fontos, hogy adjunk egy rövid háttéranyagot a vállalatról, ez is egy módja annak, hogy a jelöltek megismerkedjenek a cég történetével és jobban megértik azt is, hogy ők hogy járulhatnak hozzá a vállalat sikeréhez. A feladatok és felelősség részletezésénél is legyünk egyértelműek, legyen tisztában a jelentkező azzal, hogy mivel jár a munkakör, hogy milyen képességekre, tapasztalatokra van szükség a betöltéséhez. Ez segíthet abban, hogy a megfelelő jelölt kerüljön a munkakörbe. Ez pedig javíthatja a munkavállalók munkahelyi elégedettségét, biztosíthatja, hogy a vállalat megfelelő tehetségeket találjon az üres álláshelyek betöltésére.

A saját dolgunkat is megkönnyítjük, ha pontosan tisztázzuk a munkakörhöz szükséges készségeket és képesítéseket. Ha egyértelműek vagyunk, könnyebb lesz a jelölteket szűkíteni az alapján, hogy megfelelnek-e a képesítési kritériumoknak. Fontos továbbá, hogy megadjuk a munkahely elhelyezkedését, és fontos tényező az esetleges áthelyezés, és az is, hogy mennyi utazással is jár az adott munkakör betöltése. A munkaidőről se feledkezzünk meg, ez a tényező már a jelentkezési folyamatban is nagyon fontos, egyfajta szűrő is egyben.

Állás Kaluz