Érdekességek

8 módja annak, hogy nyugodt legyen ha kültéren háziállatokat tart

Elege van abból, hogy háziállatát a szabadba kiküldéssel zaklatja? Legyen nyugodt, az alábbi tippek, trükkök és eszközök alkalmazásával. A kutya azonosító címkéktől a folyadékpótló rendszerekig itt van minden, amire szüksége van.

Állítson be egy vezeték nélküli kamerát

Mindenekelőtt szeretné szemmel tartani kedvencét. A legegyszerűbb módja annak, hogy szemmel tartsa kültéri háziállatát, különösen akkor, amikor Ön nincs otthon, egy kültéri vezeték nélküli kamera.  Lehet, hogy ez nem sok, de jó módja annak, hogy biztosítsa, hogy kedvence biztonságban legyen és a legjobban  viselkedjen.

Soha többé ne kockáztasson! Tartsa szemmel háziállatát, miközben otthonról dolgozik, és mindezt anélkül, hogy fel kellene állnia az íróasztalától.

Legyen megbízható kerítés

Másodszor, olyan kerítésre lesz szüksége, amely képes belül tartani háziállatát. Egy stabil kerítés a legjobb választás, mivel garantálja, hogy háziállata nem tud könnyen megszökni az udvarról. A kerítés építésénél figyelembe kell vennie kedvence magasságát, súlyát, erejét és ugróképességét.

Például olyan kerítést szeretne, amely körülveszi a háziállatát, és amelyet a háziállat nem tud átugrani. Hasonlóképpen, a háziállat ne legyen képes átugrani a kerítést, még akkor sem, ha nagy erőfeszítéseket tesz. A kerítésnek úgy kell maradnia, ahogy van, hogy garantálja, hogy kedvence nem tud kijutni az udvarról.

Távolítsa el a káros tárgyakat

Ugyanilyen fontos, hogy gondoskodjon arról, hogy kedvence ne tudjon hozzáférni az otthonában tárolt káros tárgyakhoz. Egyesek kényszert érezhetnek arra, hogy bizonyos tárgyakat, például hűtőfolyadékokat, fagyálló folyadékokat, gyep- és lakástisztító szereket, valamint egyéb dolgokat, gépeket tartsanak az udvaron.

Ne kockáztasson. Távolítson el minden olyan terméket, amely lenyelve káros lehet. Inkább helyezze el őket a fészerben vagy a garázsban, ahol kedvence soha nem juthat hozzájuk. Ezeket mindig olyan helyen kell tartani, amely távol van a közös helyiségektől, legyen szó akár beltérről, akár kültérről.

Biztonságos hely a játékhoz

Arról is gondoskodnia kell, hogy összességében biztonságos térben játszhassanak. Először is, ez magában foglalja a veszélyek eltávolítását az udvarról, a vegyszerektől kezdve a gereblyéken át a gépekig. Ezen túlmenően azonban biztonságos játékeszközökkel is el kell látnia őket, olyan dolgokkal, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy biztonságosan játszhassanak egyedül.

Ezek közé tartozhatnak csúszdák, alagutak, rámpák, homokozók és különféle játékok. Lehet, hogy ez nem hangzik soknak, de ez egy megfelelő módja annak, hogy biztosítsuk, hogy legyen hol játszaniuk és levezetni az energiájukat a nap folyamán.

Lehűtés

Ha a hosszú nyári napokon kiengedi kedvenceit, akkor gondoskodnia kell arról is, hogy lehűlhessenek. A locsolórendszerek a legjobb megoldás arra, hogy kedvencei napközben lehűlhessenek. Abban az esetben, ha forróságot kezdenek érezni, odamehetnek, és bekapcsolhatják a locsolórendszert, hogy a hőség közepette hűsölhessenek egy kicsit.

Ezen kívül egész nap friss vizet is szeretne biztosítani számukra. A vízállomások és etetőtálak a legjobb megoldás egy kültéri háziállat számára, legyen szó akár egy automatikus folyadékpótló rendszerről, akár egy gravitációs rendszerről, amely lehetővé teszi számukra, hogy akkor kapjanak vizet, amikor csak szükségük van rá.

Ha sok háziállata van, akkor egész nap figyelnie kell a vízszintet, de biztosan boldogulni fog – különösen attól függően, hogy milyen típusú folyadékpótló rendszerbe fektet. Több háziállata van? Fektessen be egy folyamatosan töltött vízrendszerbe, vagy szerezzen be egy gravitációs vízrendszert, amely akár több liter vizet is képes tárolni.

Biztosítson számukra melegedőhelyet

Hasonlóan ahhoz, hogy gondoskodjon arról, hogy hűsölni tudjanak, rossz idő esetén is biztosítson számukra egy olyan lehetőséget, ahol felmelegedhetnek. A hidegebb hónapokban például szükségük lesz egy olyan helyre, ahol elmenekülhetnek a hideg időjárás elől. Továbbá, akár havazik, akár esik az eső, olyan helyet szeretnének, ahol megszáradhatnak a csapadéktól.

Egy egyszerű macska- vagy kutyaházzal könnyen biztosíthatja ezt kedvence számára. Tekintse ezt az ő személyes menedéküknek a rossz időjárás elől. Akár télen használhat a kutyaházában vetbed kutya fekhelyet, hogy kényelmesebb és melegebb legyen kutyusának.

Győződjön meg róla, hogy háziállata azonosítható

A legnagyobb lelki nyugalmat az adja, ha tudja, hogy kedvence védve van, még akkor is, ha történetesen kiszabadul az Ön védő karjaiból. Háziállatának akkor is azonosíthatónak kell lennie, ha esetleg elkóborolna a birtokáról.

A kutya- és macskaazonosító címkék, biléták éppen ezért nagyon jól jönnek. Lehetővé teszik, hogy azonosítani tudja kedvencét abban az esetben, ha valaha is eltűnik a szeme elől. Az azonosító címkék akkor működnek a legjobban, ha macska- vagy kutyanyakörv azonosítóval párosulnak, mivel lehetővé teszik, hogy a háziállat azonosítója zökkenőmentesen felkerüljön a nyakörvére.

Azáltal, hogy a nyakörvön laposan van, biztonságban tartja kedvencét, mivel csökkenti annak kockázatát, hogy a címke valaha is fennakad egy ágon, kerítésen vagy más veszélyes tárgyon. És ami a legjobb, lehetővé teszi, hogy biztonságosan magával vihesse a személyes azonosítóját, bárhová is megy, a nevétől az Ön nevéig, az Ön telefonszámától a biztonságos visszatéréséért járó lehetséges jutalomig.

Győződjön meg róla, hogy megfelelően fel vannak öltözve

Végül pedig győződjön meg arról, hogy kedvence a kinti időjárásnak megfelelően van-e felöltözve. Ez akkor a legfontosabb, ha hidegebb időjárásról van szó. Akár hideg van, akár havazik, adjon kedvencére kabátot. Ez nem sok, de ez egy egyszerű módja annak, hogy a kinti időjárás közepette plusz meleget biztosítson számukra.

Ha az időjárás különösen zord, értékelhetnek egy pár csizmát. Mindez azonban a saját preferenciáiktól függ. Ha sosem rajongtak a csizmákért, akkor a legjobb, ha kihagyja őket. Helyette adjon nekik egy kabátot, amely segít megőrizni a meleget a szabadban.

Néhány egyszerű elővigyázatossági lépéssel megvédheti kedvencét, miközben magának is biztosítja a szükséges nyugalmat.