profi barista
Érdekességek

Miért lehet hasznos egy barista tanfolyam?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a több lábon állás fontosságát, a mai bizonytalan gazdasági helyzetben pedig végképp nem. Gondoljunk csak bele, hogy korábban mennyi olyan keresett és jól fizető szakma létezett, amely mára teljesen eltűnt!

A világ rendkívül gyorsan változik, amellyel képesek is leszünk tartani a lépést, ha hajlandóak vagyunk rászánni némi időt és energiát arra, hogy elvégezzünk egy vagy akár több képzést is.

A már meglévő vendéglátós szakmák mellé például nagyszerű választásnak bizonyulhat egy profi barista tanfolyam. Lentebb pedig meg is indokoljuk, hogy miért.

A főállás mellett is elvégezhető

A legtöbbünk általában azért nem mer belevágni egy ilyen képzés elvégzésébe, mert fél, hogy ütközik a munkarendjével. Ettől azonban egyáltalán nem kell tartani, mivel a legtöbb intézmény az oktatási napokat és a beosztás időpontjait a hallgatókkal közösen alakítja ki a beiratkozáskor.

A gyakorlat elsajátítása profiktól

Hogy a tanulóknak minél gyakorlatiasabb oktatásban legyen része, az intézmények többsége semmi olyan jellegű trükköt nem vet be, ami költséghatékonyság szempontjából negatív lenne a résztvevőkre nézve.

Nem azt történik tehát, hogy a profi oktató elkészít előttünk egy Latte-t, majd mondván, hogy úgyis láttuk hogyan készül, egyből megy is tovább. Ténylegesen megtanulhatjuk a kávékülönlegességek elkészítésének módját és a különböző receptúrákat, megismerhetjük és kézbe vehetjük, illetve ki is próbálhatjuk a szükséges eszközöket, az alap- és segédanyagokat valamint a pohárfajtákat.

Akár egy mixer tanfolyammal is kombinálható

Ha belegondolunk nem sok különbség van egy mixer és egy barista között: mindegyik a pult mögött dolgozik, a feladataik ugyanolyan aprólékos munkafolyamatot igényelnek, és mindkettőt az hajtja, hogy az elkészült ital a legfinomabb, a legkívánatosabb és a legszebb legyen.

Ezért sem szabad megállni tehát a barista tanfolyam elvégzésénél, hanem érdemes még kitanulni mellé a mixer szakmát is. Sohasem tudhatjuk ugyanis, hogy az élet merre sodor minket.

Lehet, hogy pont egy olyan kávézóba masírozunk be az önéletrajzunkkal, ahol koktélok is szerepelnek az itallapon. Egy ilyen helyen pedig a munkaadó kifejezetten értékelni fogja, hogy több mindenhez értünk, és azt jól is csináljuk. Mi lehetünk az ászok a pult mögött.