ágyi poloska
Érdekességek

Hogyan terjed az ágyi poloska?

Az ágyi poloska egy rejtőzködő vérszívó, aki nagyon könnyen be tud jutni az emberek otthonába. Ebben a cikkben arról lesz szó, mire kell jobban figyelnünk, ha meg szeretnénk előzni ez a hívatlan vendég látogatását.

Bár könnyen és észrevétlenül vándorol, létezik néhány dolog, amire mégis érdemes odafigyelni. Ez a parányi, ovális alakú rovar legkedveltebb tápláléka az emberi vér, ezért fontos, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt a velük való harcban.

Szálláshely

Az ágyi poloskákat nagyon sokszor szálláshelyen szedjük össze és visszük tovább magunkal. Ezért, ha például egy hotelben szállunk meg, legfontosabb, hogy mindenekelőtt átnézzük az ágyat. Miután megfordítottuk a matracot, megláthatjuk, vajon ott vannak-e. Nyomaikra utalhatnak barnás foltok is, amelyek az ágyi poloska váladékai.

Ebben az esetben azonnal értesítsük a szállásadót, aki segíteni tud.

Vendégek

Sok esetben otthonunkba látogató vendégek is elhozhatják őket, mit sem tudva erről. Az ágyi poloskák akár a másik ember öltözékén is megtalálhatóak és így nagyon könnyen „ajándékba” kaphatjuk őket.

Mivel az ágyi poloska az 50 fokot már nem viseli el, öltözetünket próbáljuk meg minél melegebb vízben mosni és a Napon megszárítani, amit szintén nem szeretnek.

Használt ágyak, szőnyegek

Talán ez a legkockázatosabb módja, hogy új lakótársakat szerezzünk. Érdemes átgondolni, mennyire éri meg használt szőnyegeket és ágyakat venni, ahelyett, hogy inkább újabbakba ruháznánk be.

Bár számos módszer létezik a matracok tisztítására, kérdés, hogy mennyire hatásosak ezek és vállaljuk-e továbbra is a kockázatot.

Apró lyukak a konnektorok és a fűtéscső mellett

Ez a mindössze fél mm-es élősködő nagyon könnyen be tud jutni bárhova, ezért, ha ezt el szeretnénk kerülni, tömjük be az apró réseket, repedéseket otthonunkban mindenhol.

Legkönnyebben a társasházakban terjed, ahol a legkisebb nyílásokon keresztül is könnyedén átbújhat egyik lakásból a másikba. Mivel kiirtásuk gyakran szakértőt igényel, fontosabb megelőzni megjelenésüket.

Forrás: Do Bed Bugs Travel?

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük