Varázsoljuk hangulatossá a nappalinkat

Otthonunk egyik legmeghatározóbb helyszíne a nappali szoba, éppen ezért körültekintően kell eljárnunk annak kialakításakor. Gyakran előfordul, hogy az elképzelt álomnappali, a megvalósítást követően, már nem is fest olyan nagyszerűen. Pedig fontos, hogy lakásunk ezen helyisége kényelmes és számunkra tetszetős legyen. Megéri belefektetni az időt és az energiát, hogy olyanná alakítsuk nappalinkat, ahová szívesen érkezünk haza, ahol kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk a következő napra.

faldekor

Sokan hajlamosak vagyunk elkövetni azt a hibát, hogy túlzsúfoljuk a nappalinkat. Többnyire ide kerül minden, ami a hálószobába már nem fér el, de valahova azért mégis jó volna tenni. A túl sok bútor teljesen össze tudja nyomni a teret, és az egyébként tágas szobában mégis úgy érezzük, mintha kevés lenne a hely.
Célszerű szabad falfelületeket hagyni, ne zsúfoljuk tele polcokkal és szekrényekkel. Szintén gyakran találkozni a helytelen színválasztás esetével is. Hiába tartozik kedvenceink közé a sötétkék, ha a szobát kifestve egy sötétkamrát kapunk. Érdemes világos árnyalatokat választani, amelyekkel optikailag tágíthatjuk a teret. Ügyeljünk rá, hogy ne használjunk túl sok színt a kialakításnál, mert összevisszaság, rendetlenség látszatát keltheti.
Kezd egyre jobban elterjedni az ötlet, hogy az egyik falfelületnek a többitől eltérő színt választunk. Ezzel a megoldással, a tér összenyomása nélkül tudjuk feldobni a szoba hangulatát.
Festés helyett választhatjuk a tapétázást is, sőt akár kombinálhatjuk is kettőt, ha egyedi hatást szeretnénk elérni. A széles választék lehetővé teszi, hogy egyszínű vagy a legkülönfélébb mintás tapéták közül válogathassunk. A sötétítő függöny és a szőnyeg esetében előnyös, ha sötétebb tónusokat részesítjük előnyben. Egy élénk színű vagy mintás kanapéval játékos, fiatalos hatást érhetünk el.

Ne vegyük félvállról a kiegészítők jelentőségét sem. Nappalinkat otthonosabbá tehetjük néhány faliképpel is, természetesen itt is ügyeljünk a harmóniára, ne essünk túlzásokba. Kedvenc festményeinkhez ma már megfizethető áron is hozzájuthatunk. A festmény nyomtatásnak köszönhetően megfizethető áron, kedvenc festőművészeink képeivel varázsolhatjuk különlegessé nappalinkat. De akár kedvenc családi fényképünk is jól mutathat a falon egy vászonkép formájában. Szobánk hangulatát még barátságosabbá tehetjük néhány szobanövénnyel vagy vágott virággal. Ahogy mondani szokták, határ a csillagos ég, bátran engedjük szabaddá fantáziánkat, és valósítsuk meg álmaink nappaliját.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.