Válasszon alkatához illő esküvői ruhát!

A menyasszonyi ruha katalógusokban, illetve az interneten sok száz, sok ezer gyönyörű ruha közül válogathat. A legtöbb darabbal azonban az a probléma, hogy hiába néz ki tökéletesen a modell lányon, de miután Ön felpróbálta már egyáltalán nem tetszik annyira. Ilyenkor szóba kerülhet az egyedi, méretre készíttetett esküvői ruha, azonban a nagy nap sok-sok kiadása mellett, kevesen engedhetik meg ezt maguknak.
Éppen ezért, mi most olyan tippekkel látjuk el, amiket szem előtt tartva egyszerűen megtalálhatja azt a fazont és modellt, ami a legjobban fog állni Önnek a nagy napon.

Mindehhez először tisztában kell lennie saját teste adottságaival és alkatával, hiszen csak így tudhatja melyik ruha szabásvonala előnyös Önnek!
Homokóra? Körte? Telt? Honnan tudhatja, hogy Ön milyen alkat?
Álljon egy tükör elé, szűk ruhában úgy, hogy a lábujjaitól a feje búbjáig mindenét lássa! Egy filctollal rajzolja körbe magát, majd lépjen hátrébb és szemlélje meg tükörbeli énjét.
Ha úgy érzi, ennek ellenére mégsem tud egyedül jó döntést hozni, kérje ki az esküvői ruhaszalonban dolgozók szakvéleményét is!

A homokóra alkat jellemzői: hangsúlyos keblek és csípő, közötte pedig vékony derék. Ha ilyen az alkata, szerencséje van, mivel a legtöbb fazonú menyasszonyi ruha jól fog állni Önnek, kivéve talán a sellőt. A legmegfelelőbb választás ebben az esetben az A-vonalú ruha, pánt nélküli, szív alakú felsőrésszel.

eskuvoiruha-1000-884

A körte alkat jellemzői: keskeny vállak, széles csípő. Ebben az esetben optikailag korrigálnia kell a két rész közötti különbséget! Hogyan? Kerülje az egyenes és a sellő fazont! Helyettük válasszon V-kivágású, pánt nélküli, A, vagy királylány fazonú ruhát! Ezek ugyanis deréktól lefelé bővülnek, Ön pedig magasabbnak és karcsúbbnak fog tűnni benne.

eskuvoiruha2-1000-1500

Az alma alkat jellemzői: széles váll, keskeny csípő. Ilyen esetben bátran válasszon szűkebb, akár sellő fazonú esküvői ruhát. A nagy dekoltázst és a csónak kivágást pedig kerülje, hiszen ezek csak még inkább a vállára helyezik a hangsúlyt.

eskuvoiruha3-1000-1187

A telt alkat jellemzői: egyformán hangsúlyos mellek és csípő. Ilyenkor kerülje a pánt nélküli, a spagetti pántos, és az ejtett vállú darabokat. Helyette válasszon vastagabb pántú, vagy ujjas menyasszonyi ruhát, ami A-vonalú, vagy királylány fazonú. A lényeg ugyanis, hogy a csípő vonaláig testhezálló legyen a ruha, majd lefelé lágyan bővüljön.

eskuvoiruha4-1000-1364

Vékony, egyenes testalkat jellemzői: a váll, a derék és a csípő egyforma széles. Ilyen esetben nagyjából minden jól fog állni Önnek. Választhat királylányos, A-vonalú, sellő, vagy trombita alakú ruhát is. A felső résznél azonban figyeljen, hogy ne legyen ejtett vállú, ami csak aránytalanná tenné testét.

eskuvoiruha5-1000-1500

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.