Nike Air Max – Stílus, divat, kényelem

A 80-as évek végén és a 90-es évek elején hasonlóan nagy lázban égtek a sportcipők szerelmesei, mint ma. Ennek oka, hogy a Nike akkor dobta piacra több Air technológiájú modelljét, melyek talpa tompító légpárnákat rejtett a futók számára. És mint tudjuk, ez a divatos kényelem nem csak a sportolók körében aratott nagy sikert, hanem az utca stílusos embereinél, illetve a hírességek között is.

A Nike Air Max III. vagy más néven Air Max 90, pár éve újra elkezdte meghódítani fiatal célközönségét. Ebben a “világuralomban” pedig nagyon nagy szerepük van a hazai és külföldi popcsillagoknak, illetve közszereplőknek.
A híres amerikai rapperektől és sztár sportolóktól nem meglepő, ha ilyen cipőt viselek az utcán, de ez a Nike már minden stílusirányzatba beférkőzött. Büszkén hordják fiatalok és idősek, lányok és fiúk, lezser és egészen elegáns szettekhez is. Nézzünk csak pár példát: az énekes Rita Ora és Lily Allen, az Alkonyat filmek sztárja Robert Pattinson, de akár a Egyesült Államok elnöke Barack Obama is szívesen húz a lábára egy színes Air Max-et.

Robert Pattinson
Robert Pattinson

Barack Obama
Barack Obama

Rita Ora
Rita Ora

Lily Allen
Lily Allen

A cipő sokszínűsége és töretlen népszerűsége révén még rengeteg új modell létrejöttére számíthatunk. Azonban vigyázzunk az olcsó utánzatokkal! Csak és kizárólag eredeti Nike Air Max-et vásároljunk, hiszen csak ezek felelnek meg azon minőségi elvárásoknak, melyeket a Nike cég állított (nem is beszélve a kényelemről)!

Tippek a viseléséhez:
– mivel az Air Max alapvetően sportcipőnek számít, a sportos ruhadarabok illenek hozzá leginkább
– csak lapos fűzőt használjunk, hagyományos módon fűzzük be, és soha ne húzzuk össze túlságosan a felső részét
– általában két fűzőt adnak a cipőhöz, melyek illenek annak fő színéhez, és ettől ne is nagyon térjünk el, nehogy túl csiricsáré legyen a végeredmény
– maximum bokáig érő sportzoknit válasszunk hozzá, aminek színe hasonlóan a fűzőhöz illeszkedik a cipő fő színeihez
– nadrágok közül inkább csak a szűk szárú fazonok az előnyösek, leggingsel is jól mutat, de ne felejtsük el, hogy az önmagában még nem nadrág

Ráadásként itt van Macklemore “Wings” című száma, amit az Air Max ihletett:

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.