Megmutatják a kávézacc maszatai a közeljövőt

Egy jó kávézás után után jöhet az igazi móka, vagyis a test vágyai után, a lélek igényeinek kielégítése is. A pohárban maradt kávézacc ugyanis a jövőről mesél és mint a frissítő italnak, ennek a jóslatnak is azonnali és rövidtávú a hatása, vagyis az ábrák a közeljövőt mutatják meg.

Vidám kávé

Sokáig népszerű jövendölési forma volt a feketekávé leülepedett maszatából olvasni. Ennek titkai az aztékoktól erednek, ez a nép használta ezt elsőként. Igaz, ők nem kávéból, hanem szent italuk alapanyagából, a kakaóbabból jósoltak. A történet szerint innen jutott el a módszer Indiába, majd Babilóniába. Európába is elérkezett ez a jóslási forma, itt főként a cigányok használták. Sokáig azonban csak titokban leshették a különös formákat, mert tudásukat rejtegetni kellett az inkvizíció elől.
A kávézacc jóslás a modern időkben egyre keresettebb lett, hiszen nem kell hozzá különös tudás és felszerelés, csak egy csésze finom törökkávé és egy kis fantázia, a képek megfejtéséhez.

Aki kíváncsi a közeljövőjére – és bátorsága is van ezt megtudni – az főzzön egy csésze törökkávét: forraljon fel egy adag vizet, aki édesen szereti rakjon hozzá cukrot, majd mikor már forr, adjon hozzá egy kanál finomra őrölt kávét. Keverje meg, majd hagyja leülepedni a kávét és igya meg. Kávézás közben erősen koncentráljon arra a kérdésre, amire választ szeretne kapni. Mindig az fogyassza el az így készített kávét, akinek a jóslat szól. Ezután az kiürült csészében maradt kávézaccot borítsa egy tányérra, majd fordítsa lassan körbe, hogy a benne maradt folyadék lecsurogjon és szétterítse a tányéron lévő zaccot. Az így kapott ábrákat eleinte nehéz lesz megfejteni, de némi gyakorlás után sikerül majd. A jóslást felülrül kezdje és haladjon az óramutató járásának irányába. A kávézacc rengeteg ábrát rajzolhat ki, egy kis fantáziával meglátja, mit szeretnének mutatni.

Ábrák jelentése

Kör: az egybefüggő kör alakzat nagy sikert mutat abban, ami a kérdezőt éppen foglalkoztatja. Ha egy kis részen megszakad ez a kör, az is sikert jelez, de míg ezt eléri, adódhat egy kisebb problémája. Ha a körben egy kis pont van, gyermekáldást jelez, ha kívül vannak pontok, pénzbevételre számíthat.
Négyzet: szorult helyzetet mutat, lemaradhat egy lényeges dologról. Ha foltok vannak a négyzeten belül, akkor a kérdező bezárva érezheti magát, de rossz helyzetéből egy kis segítséggel megtalálja a kiutat.
Forduljon a barátaihoz!

Háromszög: egy váratlan esemény rázza fel az életét. Ha a háromszög hegye felfelé áll, akkor ezek az újdonságok örömmel töltik majd el, amennyiben lefelé, úgy kedvezőtlen változásokra számíthat.

Babszem: anyagi nehézségeket jeleznek a babszem alakú foltok, a mellette álló ábrák jelzik, hogy mi okozza majd ezt. Ha egy kis vonalka áll mellette, akkor lustaság, vagy elszalasztott lehetőség miatt várhat átmeneti szegénységre.

Madár: váratlan utazást jelezhet a madár forma, de mutatja a mindenre elszánt kitartást és tetteket is. Ha fölfelé repül a madár akkor az jó híreket is hoz, ha lefelé, akkor az utazásból sem előnye, sem kára nem származik.

Bogár: hosszú lábú, pók formájú alak pénzt jelez, apró bogár gondot mutat a munkában, sok bogár egymás mellett pletykát jelez, ami könnyen botrányt okozhat magánéletében.

Csillag: egészséget és boldogságot mutat az ötágú, bajt jelez a több ágú. Sok csillag egymás mellett olyan sikert jelez, ami nem jár együtt boldogsággal.

Kéz: a családot és a szűkebb baráti kört mutatja. Ha ez tiszta és nincsenek körülötte foltok, akkor boldogságot és egészséget jelez a családnak. Ha úgy tűnik, hogy kardot vagy éles tárgyat fog, az bajt mutat szeretteinek.

Szív: felfelé álló szív szerelmet mutat, a meglévő kapcsolatban állandóságot vagy békülést. A lefelé forduló szív veszekedést jelez, ha pöttyök vannak mellette, szakítás is lehet a vita vége.

Lánc: szerelmeseknek eljegyzést vagy esküvőt mutat. A munkában jó szerződést jelez. Ha lefelé áll mindkét vége, úgy kellemetlen hivatalos irat jöttéről is árulkodik. Amennyiben felfelé fordulnak a lánc végei, akkor egy per vagy munka sikeres végét mutatja.

Hal: bármerre is fordul a halacska, minden esetben boldogságot és sikert jelez. Azt mutatja, hogy a kérdező élete minden téren, anyagilag és szerelmileg is jobbá válik hosszú távon.

Hold: a telihold egy váratlan szerelmi viszonyt jelez, mutathat csalfaságot is, vagyis a kérdező hajlamos lesz megcsalni párját. Félhold új terveket mutat, amit képes lesz véghezvinni.

Gomba: a talpán álló gomba a házat jelzi, melyben a kérdező lakik, ennek gyarapítását, szépítését mutatja. A fejjel lefelé álló gomba veszteséget, de még betörést is jelezhet az otthonba.

Állat: kutya: megbízható barátot mutat, ló: kitartást és függetlenséget, macska: veszekedést és hamisságot, kígyó: veszélyt jelez

Kovács Eszter

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.