Idővel lankasztóak a nagy szexuális elvárások

Az orvosi rendelőkben szétnézve feltűnően sok plakát hirdeti és reklámozza azokat a gyógyszereket és egyéb segítségeket, amelyek a férfiak impotenciáját megelőzik, vagy megszüntetik. Elgondolkodtató, hogy vajon tényleg ilyen tömegesen küszködnek a férfiak potencia problémákkal?

Vagy lehetséges, hogy ezt a kérdést is kicsit túllihegjük, és mivel reflektorfénybe állítjuk a férfiasság megnyilvánulásait, már azok a férfiak is megkérdőjelezik a saját képességeiket, akiknél minden rendben van?
Gyakran előfordul, hogy egy házasságban vagy tartós kapcsolatban élő férfi a korának, és igényeinek megfelelő mennyiségű és minőségű szexuális életet él. Ebbe beletartozik az is, hogy nem mindig egyforma a motivációja a szexre, és hullámzó a teljesítménye is. Azután hallja a különféle potencia növelő szerek reklámjait, és gondolkodóba esik: Lehet, hogy baj van vele?
Gyakran azok a férfiak is gyógyszerekhez folyamodnak, akiknél teljesen normális a felizgulás és a kielégülés képessége, s teljesen normális – tehát változó – a teljesítménye.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a szexuális képesség, a motiváció és a teljesítmény nincs mindig összhangban. Csak kevesen jutnak olyan helyzetbe, hogy mindazt megtehessék, amit tudnak és szeretnének, és mindezt akkor, amikor kedvük támad rá.
Nagyon fontos, hogy minden férfinak legyen kicsit nagyobb a saját férfiasságába vetett hite. A természet törvényei szerint nem kell mindig túlteljesíteni önmagát.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.