Húsvéti italajánló

Húsvétkor nem csak a finom ételeknek örülnek a vendégek, hanem a jófajta itókáknak is, amik illenek az elfogyasztott finomságokhoz. Ha még nincsen bevált menüje, hogy mivel kínálja a vendégeit, akkor elmondjuk önnek, hogy mihez mit illik adni.

Ahány ház annyi szokás, de azért vannak minden családnál élő tradíciók is. Azinte az összes háziasszony készül az ünnepek alatt egy kis tojás, vagy csoki likőrrel, ha pedig szeretné bővíteni repertoárját, próbálja ki az alábbi ajánlásokat.

– Étkezés előtt a felnőtteknek étvágygerjesztőnek jó egy kellemes aromájú, illatú Agárdi birspálinka, vagy feketeribizli pálinka – tanácsolja Kovács Emese az Árnyas étterem egyik tulajdonosa. – Ha bárányhúst készít a háziasszony a vendégeknek, akkor valami finom száraz vörösbort illik kínálni hozzá. Ha a nyúlhús lesz az étlapon, akkor rose típusú bort ajánljunk a vendégnek. A szokásos húsvéti sonkához és tojáshoz pedig valamilyen könnyű fehér bor való. Az édességekhez, süteményekhez édes ital dukál, mint például a Tokaji aszúk. A sós süteményekhez, pogácsákhoz szintén valamilyen száraz bort igyanak.

– A gyerekeknek természetesen alkoholmentes ital jár, de így az ünnepek alatt megblondíthatjuk a szokásos üditőket, egy kis őszibaracklé, meggylé, eperlé mix-szelel – gondol a család legkisebbjeire is a vendéglős. – Ezeket pedig feldobhatjuk egy kis citrommal, lime-al vagy mentalevéllel.

Horváth Edina (Hed)

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.