Horvátország és az Adriai-tenger „igazgyöngye“ – nyaralás Dalmáciában

Dalmácia, melynek Split városát tekinthetjük legmeghatározóbb központjának, valamint amely Dubrovniktól egészen Zadarig terjed, páratlanul varázslatos természeti csodái miatt a horvátországi nyaralások egyik legfelkapottabb útcélja. A horvátországi nyaralások közül ez az a helyszín, amely minden feltételt biztosít, ami egy feledhetetlen nyaraláshoz garantáltan elengedhetetlen. A horvátországi nyaralás szerelmesei a dalmát tengerpart egzotikus tengerpartjaiban, a régió történetiségét mai napig tükröző halászfaluiban, hangulatos óvárosaiban egész biztosan megtalálják azt, amire vágynak.
Dalmácia fő vonzerejét természetesen elsősorban az egyedülállóan égszínkék és kristálytiszta tengervize, tengerparti részeinek mesébe illő világa – kiegészülve a földrajzi egység csaknem ezer szigetből álló szigetvilágával – páratlanul kiépített, ám érintetlenségének hatását mai napig őrző strandjai, a dalmát partok mentén felkereshető tradicionális városai adják. Adria üdülőhelyein az ideális horvátországi nyaraláshoz minden az ide látogató turistákat a legszélesebb értelemében vett szolgáltatásokat biztosító szálláshelyek, apartmanok, elegáns szállodák és más kitűnő szálláshelyek várják.

Horvátország klimatikus viszonyai a főszezonban és azon kívül

Minden útikönyv az elsők között említi, hogy Horvátország – nem is szólva Dalmácia festői szépségű nyaralóhelyeiről – mediterrán éghajlattal rendelkezik és az egész évi középhőmérséklete közismerten eléri a 15-16 Celsius fokot. Természetesen Horvátország klimatikus viszonyainak jellemzői a Földközi-tenger hatásnak és a meleg tengeri áramlatoknak köszönhető elsősorban. A nyár a horvátországi nyaralást választóknak már május hónapban elkezdődik, amely nagyrészt forró és száraz. A horvátországi nyaralásban gondolkodóknak – azoknak, akik abban a naphosszat véget nem érő napsütést kedvelik – mindenekelőtt a július, augusztus és szeptember hónapok biztosítják a minimum 30-31 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletet. Ebben a periódusban a tenger vize 25-26 Celsius fok között mozog.

horvatorszag2

A horvátországi nyaralás a strandok szemszögéből

A horvátországi nyaralásban gondolkodóknak nem árt tudniuk, hogy tengerparti szakaszai nem kifejezetten bővelkedik homokos strandokban. Ennek ellenére a terült strandjainak máshol nem tapasztalt tisztasága minden Horvátországba érkező nyaralót levesz a lábáról. Az égszínkék tengervíz által simogatott partok nem kizárólag a kisgyermekes családok számára ideális választás, hiszen a tengerparti övezetek lehetőséget biztosítanak a legkülönbözőbb labdajátékok vagy egyéb sportolási lehetőségek számára is. A Dubrovnik-riviérának is nevezett strandok, kifejezetten homokos-kavicsos egyvelegű partszakaszukkal, kajakbérlési és egyéb szolgáltatást biztosító lehetőségekkel festői panorámás miliőben várnak minden az ide látogató nyaralókat.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.