Főzzön Ön is álmai konyhájában!

A konyha talán minden más helyiségnél fontosabb szerepet tölt be egy család életében. Ugye ezzel Ön is egyetért? Ha nem lenne, nem tudna hol főzni, nem ülhetne össze a családjával, hogy közösen vacsorázzanak, egyenek, igyanak és ünnepeljenek.

konyha

A konyha eme fontos szerepe miatt komoly tervezést igényel. Ez nem olyan mint a nappali, hogy ha nem tetszik a kanapé vesz rá egy új huzatot, vagy ha megkarcolódott a dohányzóasztal elviszi és vásárol helyette egy másikat. A konyhában nagy beépített szekrények a mérvadók, melyeket több tíz évre előre kell megválasztania. Arról nem is beszélve, hogy a főzés során használt eszközök rengeteg energiát elhasználhatnak, és ha nem megfelelő minőségűek, akár komoly baleseteket is okozhatnak.

Ahhoz tehát, hogy konyhájában önfeledten, minden gond nélkül hosszú évekig tudjon főzni, sok-sok szempontot figyelembe kell vennie a tervezés során. Ugyanakkor nem muszáj egyedül megterveznie konyháját, nyugodtan rábízhatja ezt a feladatot a szakemberekre. Csupán mondja el igényeit, hogy a konyhabútort készítő cég a funkciót és az esztétikát összhangba tudja hozni!

Legyen praktikus, hogy főzés során mindent gyorsan el tudjon érni, mindennek meglegyen a helye. Ha modern hatást szeretne elérni, fontos, hogy a konyhabútor minden eleme egyszerű, letisztult és rendezett legyen.
A megfelelő helykihasználás nem csak a kis lakásokban elengedhetetlen. Higgye el, hogy az évek során annyi minden fog felhalmozódni (pl.: ajándékba kapott bögrék és müzlis tálak, nem használt kenyérvágógép, vagy az ötödik tortaforma…), hogy nem győzi majd hová rakni őket. Éppen ezért a sarokszekrényeket is maximálisan ki kell használni.
Válasszon olyan színeket, hogy azokat tíz év múlva se unja meg, illetve passzoljon a ház többi helyiségének színvilágához.
A konyhapultnál a legfontosabb tényező, hogy strapabíró legyen. Ha nem szeretne sokat foglalkozni a karbantartásával, akkor fa helyett válasszon valamilyen követ.
Vásároljon olyan konyhai gépeket, melyek energiatakarékosak, biztonságosak, könnyen tisztíthatóak.
A világítás megtervezésekor gondoljon a mindennapi főzési folyamatra, így tudni fogja hova kell több, vagy erősebb fény. A mennyezeti lámpák mellé, például praktikus lehet néhány felső szekrény alján elhelyezett LED izzó, így a hagyma szeletelésekor még a könnyei közt is látni fogja hol a hagyma és hol az ujja.
A tervezőcsapattól folyamatosan kérjen látványterveket, és ha valami nem tetszik rajta, szóljon időben! Ne feledkezzen meg arról, hogy ők több konyhát készítettek már, mint Ön, tehát érdemes őket is meghallgatni.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.