A drága fény

A drága fény

A téli hónapokban az óraátállításnak is köszönhetően egyre rövidebbek a nappalok és hosszabbak az éjszakák, ami miatt többet van szükségünk a mesterséges megvilágításra és fényekre. Ennek sajnos nyoma van a villanyszámláinkon is. Létezik azonban néhány tipp, melyek betartásával spórolhatunk az áramon és csökkenthetjük fogyasztásunkat.
Egyre elterjedtebb a praktikus és hangulatfokozóként is kiválóan funkcionáló fényerő-szabályozós kapcsoló. Csupán néhány száz forintba kerül, mégis sokat spórolhatunk a segítségével és növelhetjük izzóink élettartamát.

Led modul

Szakértők vizsgálatai alapján azonban még nagyobb tért hódított a Ledes izzók megjelenése, melyet autók izzójaként is gyakorta látunk már. A Led erősebb fényt és hosszabb élettartamot garantál. A hagyományos izzókhoz képest a kompakt fénycsövek használatával is jelentős megtakarításra tehetünk szert. Ezeket a fénycsöveket azonban olyan helyiségekben célszerű használni, ahol huzamosabb ideig vannak felkapcsolva a lámpák, mint például egy tanteremben. Megfelelő használat mellett rendkívül hosszú élettartammal bír és energetikailag is kiváló.
Egyszerű praktika továbbá még a kapcsolóval ellátott elosztó használata, mellyel elkerülhetjük, hogy a készenléti állapotban lévő elektromos készülékeink növeljék a villanyszámlánkat. Reklámiparban is elterjedtek a keveset fogyasztó, erősen világító SMD Led modulok, melyeket alkalmazhatóak a hátrafelé világító habbetű feliratoknál, beépítése is egyszerűbb, mint a régen használt fénycsöveknél.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.