Design műgyanta burkolatok – Ötletgazdagság és formatervezés

Lakásfelújítás alkalmával nem csak falak bontásával, újrafestésével, valamint új bútorelemek elhelyezésével kölcsönözhetünk új megjelenést otthonunknak. Az elmúlt években hazánkban is tért hódítottak azok a műgyanta burkolatok, amelyek a lakberendezők és designerek együttes munkájának köszönhetően valóban új dimenziót nyitottak a belsőépítészet világában.

designpadloA design műgyantaburkolásban rejlő lehetőségek széles skálája nem kizárólag a burkolni kívánt felület sokrétűségében rejlik, legyen szó a szobák oldalfaláról, a padlóról vagy éppen egyes bútorelemek felületeiről. A design műgyantaburkolást professzionálisan kivitelező cégek a legtöbb esetben garantálni tudják az életterünkben rejlő lehetőségekhez igazított és általunk megálmodott egyedi stílust és formavilágot. Ehhez persze elengedhetetlen a burkolás minden fázisának a tervezéstől a kivitelezésig történő precíz követése. Csak ezt teszi képessé a piacon a design műgyantaburkolás technológiáját alkalmazó vállalkozásokat az igazán egyedi, magas minőségű és személyre szabott munka elvégzésére.

Az eljárást alkalmazó cégek kollektívája által használt különleges alapanyagok mind egyedi és utánozhatatlan felületet hoznak létre. A design műgyantaburkolásban rejlő kreatív lakberendezési és dekorációs ötletek határtalansága talán a padlóburkolásban ragadható meg leginkább. Önmagában már a design műgyanta burkolatok formatervezésére és kivitelezésére alakult cégek referenciái is érzékeltetik a technológiában rejlő lehetőségeket.

A műgyantával történő padlóburkolásnak köszönhetően fürdőszobánkban a talpunk alatt delfinek, színes halak, teknősök vagy akár cápák is úszkálhatnak. Az egyedi technikával és többszörösen ellenőrzött alapanyagok felhasználásával készült műgyanta padlóburkolatok háromdimenziós optikai illúziót teremtve varázslatos tengeri világot varázsolhatnak lakásunkba. A lakberendezés és a design műgyanta burkolatok világának további sajátságos világát képviselik a műgyantával burkolt asztalok, mosdók, bútorok és tartozékaik bevont felületei is. A fentiekhez hasonló berendezési tárgyak műgyantával borított felületei a designerek ötletvilága és a modern praktikusság ötvözésének igazi megnyilvánulásai.

designpadlo2

Elgondolásainkat a designereink ebben az esetben is továbbfejlesztik, és művészi szintre emelik, legyen szó 2D-s elvont formákat ábrázoló asztalokról, pultokról, vagy éppen 3D-s természeti csodákat otthonunkba varázsoló műgyantával burkolt kádakról, bútorokról és faliképekről. A lépcsők az összetettebb bútorelemekhez hasonlóan ugyancsak lakásunk díszei. Design műgyantaburkolatok alkalmazásával lépcsők esetében is készíthetőek minimál stílusú, vagy éppen a legkülönbözőbb szín- és dekor elemekkel díszített felületek. A design műgyanta burkolás kivitelezhető teljesen új és régi burkolatok felületein is és gyakorlatilag szinte bármely felületre burkolhatunk vele.
Általánosságban elmondható, hogy az eljárás kivitelezési ideje viszonylag rövid, a felület kellemes tapintású, valóban csúszásmentes lesz. Mivel könnyen tisztítható és ellenáll a vegyszereknek, zsíroknak, így a fürdőszobától a konyháig bármilyen fal- és bútorfelületre biztonsággal alkalmazható.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.